Seppo Häkkisen blogi

10.01.2010 20:52

Hengellinen infrastruktuuri

Asetin tänään virkaan Sulkavan seurakunnan uuden kirkkoherran Erkki Kososen. Kirkkokahveilla käyttämässään puheenvuorossa hän pohti kirkon merkitystä paikkakunnalla. Sulkavalla on ollut oma seurakunta vuodesta 1630 lähtien. Vuosisatojen ajan seurakunta on rakentanut pitäjän henkistä ja hengellistä hyvinvointia. Erkin mukaan taloudellinen lama koettelee monin tavoin, mutta vielä pahempi on, jos henkinen ja hengellinen infrastruktuuri rapautuu. Silloin yhteiskunnalta katkeaa selkäranka.

Jäin miettimään Erkin viisaita ajatuksia. Kirkkomme vuosisataisella työllä on kansaamme juurrutettu henkistä ja hengellistä "infraa". Ymmärrämmekö sen merkitystä? Moni pohtii sitä, mitä kirkko merkitsee ja mitä kirkko tarjoaa ihmisille. Tällöin perspektiivin ei kannata olla kovin lyhyt eikä näkökulman vain itsessä. Jäsenyydellään kirkkoon kuuluva tukee yhteiskunnan henkisen ja hengellisen perustan rakentamista ja säilymistä, myös tulevaisuudessa.

Seurakunnan arkinen työ ihmisten keskellä on infrastruktuurin ylläpitämistä. Kyse on siitä, että me suomalaiset pitäisimme jokaista ihmistä Jumalan luomana ja arvokkaana, auttaisimme ja tukisimme lähimmäisiämme, kantaisimme vastuuta luonnon hyvinvoinnista " Listaa voisi jatkaa. Sulkavalla opin jälleen kerran, kuinka tärkeää ja arvokasta on seurakunnan perustoiminta, vaikka sen merkitystä ei aina muisteta.

Blogia ei ole vielä kommentoitu

Palaa blogi-sivulle Kommentoi

Aiemmat blogit